ΠΑΝΟΡΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΤΑΒΕΡΝΑ 
Σπίτι του Καπετάνιου, Πάνορμο, Ρέθυμνο, Κρήτη, ΕΛΛΆΔΑ, GR 74057  Tel .: + 30-28340-51352, 
LIVE STREAMING
Το Πάνορμο είναι ένα γραφικό, ρομαντικό, παραθαλάσσιο χωριό σε ένα μικρό κόλπο, 22 χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου. Δίνει την αίσθηση ήσυχου ψαροχωρίου με παραδοσιακές ταβέρνες, cafe-bars και αμμώδεις παραλίες.
Το Πάνορμο συνιστάται για ζευγάρια και οικογένειες που αναζητούν την ηρεμία και τη φιλοξενία μακριά από τα υπερανεπτυγμένα χωριά της βόρειας Κρήτης.
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ WEB TV ΤΑΒΕΡΝΑ 
Σπίτι του Καπετάνιου, Πάνορμο, Ρέθυμνο, Κρήτη, ΕΛΛΆΔΑ, GR 74057  Tel .: + 30-28340-51352, 


      ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ


Στο Σπίτι του Καπετάνιου είναι ένα μοναδικό όμορφο παραδοσιακό κτίριο που χτίστηκε πάνω από τη θάλασσα με υπέροχη θέα.
Βρίσκεται πάνω από το λιμάνι και την αμμώδη παραλία στο μικρό ψαροχώρι του Πανόρμου.
Σπίτι του Καπετάνιου εινε ένα ωραίο εστιατόριο που προσφέρει παραδοσιακό ελληνικό φαγητό και φρέσκο ​​ψάρι.
Αν θέλετε να απολαύσετε αυτό το στυλ της ζωής και την αγνή φιλοξενία των Κρητικών Στη συνέχεια τις διακοπές σας στο Σπίτι του Καπετάνιου είναι η αργία που θέλετε.
Σπίτι του Καπετάνιου, Πάνορμο, Ρέθυμνο, Κρήτη, ΕΛΛΆΔΑ, GR 74057
Hotel-Tel .: + 30-28340-51352, 
Η ιστορία της κωμόπολης τοποθετείται ήδη από την εποχή του Πτολεμαίου. Δεν είναι επακριβώς βέβαιο αν ταυτίζεται με το Παντομάτριο, το οποίο ο Πτολεμαίος αναφέρει ως επίνειο της Ελευθέρνης. Δεν είναι, επίσης, εξακριβωμένο εάν ταυτίζεται με την κωμόπολη Panormus που αναφέρει ο Πλίνιος. Η ύπαρξη, ωστόσο, σημαντικής παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 5ου - 6ου αιώνα, στη περιοχή Αγία Σοφία, την οποία έφερε στο φως η σκαπάνη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Καλοκύρη, δείχνει ότι το Πάνορμο ήταν σημαντική κωμόπολη της περιοχής.
Το 1206 καταλήφθηκε από τους Γενουάτες με επικεφαλής τον Ενρίκο Πεσκατόρε. Λόγω του φυσικού λιμένα της, ο Πεσκατόρε οχύρωσε την κωμόπολη με φρούριο (σώζονται ορισμένα υπολείμματά του). Παρόλ' αυτά, δεν κατάφερε να εμποδίσει την κατάληψή του από τους Ενετούς το 1212. Λόγω του φρουρίου της (Καστέλλιον), η κωμόπολη πήρε το όνομα Καστέλλι. Οι Ενετοί διατήρησαν την πόλη ως έδρα καστελλάνου μέχρι το 1647, οπότε και εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους, οι οποίοι την μισοκατέστρεψαν
Η κωμόπολη αρχικά ονομαζόταν "Καστέλλι" και μετονομάστηκε σε Πάνορμο λόγω της ύπαρξης, σε παρακείμενο γήλοφο, που ονομαζόταν "Πάνορμος" ή "Πάναρμος", μιας μικρής εκκλησίας που έφερε την προσωνυμία "Άι Γιώργης ο Πάνορμος" Από τις αρχές του 20ού αιώνα η πόλη ξαναβρίσκει μέρος της αίγλης της, αποτελώντας διαμετακομιστικό διά θαλάσσης κέντρο των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της επαρχίας Μυλοποτάμου. Για το σκοπό αυτό είχαν κτισθεί εκεί μεγάλες αποθήκες. Η πόλη διέθετε, επίσης, δημοτικό σχολείο, ημιγυμνάσιο, το οποίο ιδρύθηκε το 1917 και λειτούργησε το 1918, ήταν έδρα Ειρηνοδικείου και υποσταθμού Χωροφυλακής. Έτσι έγινε πρωτεύουσα της Επαρχίας Μυλοποτάμου
Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η κωμόπολη, ήδη έχοντας λάβει το όνομα Πάνορμο, μετατρέπεται σε μικρό ψαροχώρι. Νέα ζωή σε αυτό προσδίνουν η διέλευση του νέου εθνικού δρόμου (Α 90 - Ε 75) από τις παρυφές του και, την δεκαετία του 1980, η δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου. Σήμερα είναι τόπος παραθερισμού διαθέτοντας μια μεγάλη και αρκετές μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες. Μία από τις παλαιές αποθήκες - μονάδες επεξεργασίας χαρουπιών έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονη αίθουσα συναυλιών (Χαρουπόμυλος), όπου λαμβάνουν χώρα σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Από το Πάνορμο επίσης κατάγεται και ο δημιουργός της "Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας" Παύλος Δρανδάκης.
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ WEB TV ΤΑΒΕΡΝΑ 
Σπίτι του Καπετάνιου, Πάνορμο, Ρέθυμνο, Κρήτη, ΕΛΛΆΔΑ, GR 74057  Tel .: + 30-28340-51352, 


      ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΠΑΝΟΡΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ